måndag 24 september 2007

Grattis överklassen!

85 procent av Sveriges villor med ett taxeringsvärde överstigande 5 miljoner kronor ligger i Stockholms län, varav det stora flertalet i Täby, Danderyd och Lidingö enligt TT. Vår käre statsminister bor i Täby med sin familj i en vräkig kåk som är värderad till cirka 3.7 miljoner kronor. I vårbudgeten så sänker herr Reinfeldt sin egen fastighetsskatt med över 30 000 kronor om året. Hans kollega, handelsminister Ewa Björkling, får i sin tur sin skatt sänkt med över 40 000 kronor om året. Cecilia Malmström, också en kollega och EU-minister, får en skattesänkning på 20 000 kronor om året och det får även major-skolministern Jan Björklund.

Förslagsvis kan dessa herrar och damer använda de pengar man nu får över till att anställa pigor där hemma, eftersom man så förnuftigt också infört skatteavdrag för detta.

Istället för den tidigare fastighetsskatten införs en kommunal avgift på 6000 kronor om året. De allra flesta villaägare (55 procent), vanliga Svensson, kommer att få betala lika mycket skatt eller mer skatt än innan reformen. Man passar samtidigt på att höja reavinstskatten till mellan 20-25 procent (vilket i sig är obegripligt för en ideologi som ju säger sig värna om en "rörlig" arbetsmarknad).

Samtidigt så försämrar man för personer som är arbetslösa bland annat genom att införa fler karensdagar och genom att försämra för landets 55 000 deltidsarbetslösa (varav 43 000 är kvinnor) och göra så att dessa inte kan få ut a-kassa i mer än 75 dagar.

Och nån sa att Moderaterna var det nya Arbetarpartiet?

2 kommentarer:

Eklindh sa...

Jag kan hålla med dig om att avgiften för fastigheter inte är bra.

Däremot så blir jag lite besviken på dig när det gäller deltidsarbetare. Menar du på fullaste allvar att det skall vara ett sätt att stämpla upp? Det finns idag en massor av personer som stämplar upp och har gjort detta i många år.

A-kassa eller arbetslöshetsförsäkringen är inte någon permanent försörjning inte ens på deltid.

Tommy sa...

Sååå himla "vräkig" kan inte Reinfelds kåk vara om den ligger i Täby och inte är värderad till mer än 3,7 miljoner. Det är väl vad en okej villa i Växjö går på.