tisdag 13 november 2007

Ny vecka!

Helgen som gick passerade snabbt. Jag jobbade kväll i fredags och jobbade extra i söndags. Under lördagen fick jag besök av Totte och Frasse och vi bastade, ölade och gick ut på Krikelin. Det var trevligt. Det är synd att nästan alla kompisar jag har inte bor i Skövde dock.

Jag har börjat kika allt närmare på möjligheterna att flytta till Göteborg framöver. En flytt skulle ha både för- och nackdelar.

Till nackdelarna hör att det inte är säkert att jag kan få jobb inom Volvo där. Isåfall måste jag säga upp mig. Och jag är van vid att tjäna bra med pengar, det blir tufft att vänja sig av med det. Att hitta ett vanligt kneg med lika bra lön som på Volvo är svårt. En annan nackdel är förstås att det är svårt att få tag i bra boende. Jag vill ha en stor etta eller en liten tvåa, och jag vill inte bo i något ghetto. Och jag vill jag inte lägga ut en miljon på att köpa bostadsrätt.

Fördelarna är dock många. Framförallt så kommer jag ifrån Skövde. Det är inte direkt så att jag vantrivs här - tvärtom. Jag trivs bra i Skövde. Det är billigt att bo här, det finns rätt mycket att göra, jag har en urfin lägenhet, underbara jobbarkompisar, och så vidare. Men jag känner att jag behöver förändring i mitt liv. Jag har bott här i 4 år nu. Bäst-före-datumet är sedan länge passerat. Vad jobb beträffar så vore det skönt att åter få jobba på ett kontor. Karriärmöjligheterna och utvecklingsmöjligheterna känns bättre där, även om lönen initalt lär vara åtskilliga tusenlappar lägre än inom industrin.

Fan, kan ingen datortidning anställa mig på heltid?

Under den kommande helgen skall jag absolut inte jobba över. Jag hoppas på att få besök av antingen Ljungström eller en tjej jag tjötat med på nätet. Det sistnämnda känns väl tyvärr mindre troligt i dagsläget dock.

Nä, nu är det dags att gå och lägga sig.

Inga kommentarer: