torsdag 13 mars 2008

Neverland i ruiner tillsammans med Jacksons ekonomi?


Trots att känslig information kring Michael Jacksons ekonomi läckt ut som visar att han har inkomster på drygt 30 miljoner dollar årligen - det vill säga cirka 180 miljoner kronor - fördelat på royalites, inkomster från skivförsäljning, Beatles-katalogen och diverse andra affärsprojekt Jackson är involverad i - så tycks det som att Jacksons stora skulder nu slutligen har kommit ikapp honom.

Det mäktiga och en gång så vackra Neverland, där undertecknad själv en gång stod framför porten, ser av nya helikopterbilder på ranchen att döma ut att ha blivit lämnat att förfalla. Från att en gång haft omkring 50 anställda, ett fullutrustat zoo och en fullfjättrad nöjespark så har ranchen idag blott ett fåtal anställda och de flesta djuren har sålts eller skänkts bort. Nästa onsdag kommer Neverland och alla personliga ägodelar som Michael må ha där att gå under klubban på en auktion från dess fordringsägare, såvida Michael inte pyntar upp med 24.5 miljoner dollar som han är skyldig Fortress Investment med ranchen som säkerhet.

Frågan man ställer sig är hur en kille som även på sin karriärs bottennivå tjänar hundratals miljoner om året, lyckas försätta sig i en sådan situation.

Jackson har förvisso inte befunnit sig på ranchen sedan 2005, då han friades från anklagelser om sexuella övergrepp. Istället har han bland annat befunnit sig i Bahrain, på Irland och i Las Vegas.

Enligt läckorna om Jacksons ekonomi är det också så att större delen av hans inkomster går direkt till att betala av en ännu större skuld som han har - 280 miljoner dollar - med Beatles-katalogen (världens mest dyrbara musikkatalog) som säkerhet. Men ändå, Jacksons disponibla inkomst efter skuldavskrivelser beräknas till runt 60 miljoner kronor årligen. Ganska bra för en snubbe som inte släppt ett nytt studioalbum på 7 år.

Det blir intressant att se hur det går på onsdag. Kanske ett nytt lån kan rädda Jackson från att förlora sin ranch?

Kanske Jacksons ekonomi äntligen får honom att börja arbeta igen - göra skivor, turnera, uppträda?

Jag hoppas det. Och jag hoppas att Neverland blir räddat. Det är fortfarande min dröm att få komma innanför portarna där.

4 kommentarer:

Eklindh sa...

Jag har för mig jag hörde att han skulle göra en studioalbum? Eller har jag bara drömt det?

Kent Vilhelmsson sa...

Jo, han har hävdat att han arbetat på diverse projekt sedan 2005. Det enda vi sett hittills dock är en ny version av Thriller med ett gäng remixar av gamla låtar. Något helnytt material har Jackson inte släppt sedan 2004, då två nyproducerade låtar hängde med på ännu ett samlingsalbum.

Anonym sa...

Michael är duktigare än mig när det gäller att ställa till det för sig..

Lotta sa...

Är det du som var med i "småstjärnorna" -95?