onsdag 21 maj 2008

Människovärdet vi fodra tillbaka..

Riksdagen debatterade under gårdagen asylsökandes rätt till vård i vårt land. Idag kommer en votering att ske där en lag med största sannolikhet röstas igenom som klart och tydligt bryter mot de mänskliga rättigheterna. Lagen undantar nämligen asylsökande, gömda och papperslösa människor i vårt land rätten att få vård på lika villkor som alla andra. Också Socialdemokraterna är för lagförslaget, enbart Vänsterpartiet och Miljöpartiet är emot det.

Jag ställer mig samma fråga som Kalle Larsson, vänsterpartist: - Hur kan socialdemokraterna tulla på den bärande principen om alla människors lika värde?

4 kommentarer:

Tapeworm sa...

Så vi ska ge gratis vård till alla som vill? Behöver du fri vård - kom till Sverige, invånarna betalar för dig. Det är inte ekonomiskt försvarbart att ge alla som befinner sig i Sverige fri sjukvård. SÅ jävla många läkare och sjuksköterskor har vi inte. Och vårdköerna är inte så korta att vi utan problem trycker in ett par tusen AIDS-sjuka afrikaner. Ja, det låter cyniskt och grymt - men man måste vara realist.

Kent Vilhelmsson sa...

Om Kuba, ett av världens fattigaste länder, har råd att skicka ut tusentals läkare till andra fattiga länder runtom i världen för att hjälpa människor, och dessutom ger gratis vård till amerikaner som kommer dit (se "Sicko" av Michael Moore) så borde rika Sverige också kunna se till att ge sjukvård - åtminstonde akut sådan - till människor som behöver. Människovärdet kan inte mätas i pengar, vilket borgare - må de vara Folkpartister, Moderater eller för den delen Socialdemokrater - aldrig tycks ha förstått.

Anonym sa...

Självklart ska vi hjälpa dem som behöver det. Om det är någon del i det hela man bör titta närmre på är Varför det finns så många papperslösa i Sverige! Låt inte politiken gå ut över de svaga!

Dolly sa...

Fyfan vad vidrigt.