tisdag 28 oktober 2008

DreamHack

Det börjar dra ihop sig inför DreamHack nu. Ganska så exakt en månad kvar tills årets tillställning går av stapeln.

Det blir det 9:e året i rad som jag åker på DreamHack. Första året jag åkte så huserade evenemanget fortfarande uppe i kupolen i Borlänge. Det var en upplevelse utan like när man första gången kom in i arenan och möttes av allt ljud, alla blinkande lampor och skärmar. Det största lanet jag hade varit på dittills var Remedy 2000, vilket hölls i Solna-hallen i Stockholm och väl hade runt 800 besökare. Men DreamHack var av en helt annan kaliber.

Det första året funkade ingenting som det skulle på lanet dock. En stor del av tiden var vi utan Internet-anslutning och dessutom så försvann strömmen när arrangörerna tände lamporna i taket.. Plus att magsjukan hade spridit sig och att det luktade spya i hela lokalen.

Konstigt nog fick jag ändå mersmak. Varje vinter och en och annan sommar har jag troget släpat min dator till DreamHack.

I år blir upplägget för egen del lite annorlunda dock. Jag har nämligen inte införskaffat någon platsbiljett. Istället tänkte jag åka dit som besökare och bara ta med mig min laptop. Den stora merparten av den tid jag spenderat på DreamHack de senast 4-5 åren har jag inte lanat ändå, utan sprungit runt och tjötat med folk och kollat på alla häftigheter i DreamHack Expo.

Galet vad jag längtar! Som lite extra bonus kommer här en moonwalk direkt från DH07W!


Inga kommentarer: