måndag 27 oktober 2008

Flick/pojkväns-fenomenet

Varför är det så att så fort en kompis, oavsett kön, skaffar sig ett stadigt förhållande så hamnar deras kompisar i skymundan? Plötsligt är det bara den där nya partnern som räknas.

Bara för att man varit kompisar hela sitt liv så betyder det inte att man kommer att fortsätta vara det. Så är det faktiskt. Ni som känner er träffade av det här - skärpning. Jag tänker inte vara den som ständigt håller kontakten.

Jag har haft flickvänner under längre perioder och jag har aldrig låtit bli att höra av mig till eller umgås med mina vänner för det. Tjejerna kommer och går men vänskapen består. Eller?

2 kommentarer:

Tapeworm sa...

Nä, tjejer kommer inte och går - i alla fall inte när man träffar den rätte, gifter sig osv. Då har man inte samma tid till att flänga med polarna. Så är det att bli vuxen. :) Man kan inte hålla ett bra och nära förhållande samtidigt som man hänger med polarna likadant - det är omöjligt och det är sånt förhållanden/vänskap faller på. Men riktiga vänner vänjer sig vid att umgås mer sällan.

Kent Vilhelmsson sa...

Såklart har du rätt, men i de fall där de vederbörande inte träffar en på ett halvår trots påtryckningar så tycker jag knappast att det är jag som inte är en "riktig kompis". Visst umgås man mindre med sina vänner när man kilar stadigt och så småningom bildar familj, men man fortsätter iallafall att umgås.