fredag 30 januari 2009

Backyard Babies

Min hemort Nässjö är en småtrevlig liten stad belägen på det småländska Höglandet. Det enda som egentligen är bra med Nässjö är att det är billigt att käka ute där och att det styrs av en väldigt röd politiskt majoritet. Det är inte många från Nässjö som har lyckats bli något.

Anders Björck, gammal försvarsminister och numera landshövding i Uppsala län, är en som lyckades ta sig någonstans.

Grabbarna i Backyard Babies är några andra. Och ikväll ska jag för första gången få se dem på riktigt. Det känns stort. De är mer eller mindre avgudade där hemma. På stadshotellet, som är den enda nattklubben (om det nu kan räknas som nattklubb när man stänger klockan 01), finns en hel vägg tapetserad med Dregen och grabbarna. I deras gamla replokaler på den forna stolfabriken och sedermera fritidsgården Pinnen i Nässjö hänger fortfarande signerade affischer från spelningar långt innan bandet slog igenom.

Det jag framförallt ser fram emot ikväll är att få höra låten "Minus Celsius", som är en av de absolut skönaste rocklåtar jag vet. Efter det är det största spänningsmomentet ikväll att se hur högt Dregens hårfäste har förflyttats sedan jag såg honom på tv senast.

Inga kommentarer: