torsdag 26 februari 2009

Sluta jobba!

Läser de stora rubrikerna på Aftonblaskan idag: Kungens motkrav: Sluta jobba!

Lite försynt undrar jag vad regeringen har att säga om detta, med tanke på den hårdföra så kallade arbetslinjen..

Är det några som är ett par lata bidragsberoende samhällsparasiter så är det väl kungafamiljen och resterande pack av det som återstår av den svenska adeln.

Det är väldigt sällan jag anser att privatiseringar är av godo. Men i fallet med kungahuset är jag beredd att göra ett undantag. Låt kungen själv få dra in sina kulor. Han kan säkert tjäna en bra slant på att klippa band och inviga grejer. Mina skattepengar vill jag iaf inte skall finansiera varesig bröllop eller lyxleverne.

1 kommentar:

Tobbe sa...

Skönt att höra Kent! Jag anser mig inte vara varken vänster eller höger. Jag blir kallad både kommunist och socialist från tid till annan, idag var det “höger” av dig och det känns inte heller fel, tackar. Du tycker synd om mig och alla som inte får delta i en demonstration mot den sittande regeringen. Det som måste vara trist är väl att under efterkrigstiden demonstrera mot regeringen, högerspöket när man i 8 demonstrationer av 10 redan sitter vid makten och alltså i själva verket demonstrerar mot sig själv. Är det definitionen på “kasta sten i glashus”? Kul att höra att ni hade en fin dag, det hade jag oxå när jag gick längs stranden och blickade ut mot horisonten, helt obundet och bara jag som satte gränsen för var horisonten skall definieras. Frihet är inte dumt. Keep on Kenth, du behövs!