torsdag 14 maj 2009

Booked, set and ready to go.


Har precis bokat klart precis allt inför sommarens två vistelser i London. Känns så jävla skönt. INGET ska få stoppa mig. Nu är flygbiljetter, tågbiljetter, vandrarhem och konserter fixade. 6 st konserter blir det allt som allt nu i juli. Sen får vi se om jag tar och köper en biljett till den avslutande konserten i februari också.

Hursomhelst. 8 juli är premiären och det är förstås denna konsert jag ser fram emot allra mest. Jag, Elias, Tiina och Ronan kommer att skrika, gråta, dansa och njuta. Det kommer bli helt underbart.

8, 10, 12, 14, 16 juli är mina första fem konserter och då blir det en 10-dagarsvistelse i London. Sedan ska jag även gå den 28 juli, då blir det en snabbvisit i London över ett dygn bara.

Fan vad jag längtar.

Michael är sedan en månad tillbaka i full färd med repetitioner inför showen. Ett stort säkerhetspådrag hindrar press och nyfikna från att se vad som försigår i den flyghangar i Los Angeles där cirkusen är igång. Två scener används för ändamålet och director är Kenny Ortega - samme man som Michael arbetade med under sina två senaste turnéer. Showen, som har en budget motsvarande en mellanstor svensk kommuns årsbudget, ska bjuda på tidigare ej skådade tekniska effekter och kombinera storslagna teatraliska scener med intima musikstunder med Jackson.

18 låtar ur Jacksons imponerande repertoar kommer framföras varje kväll under de 50 konserterna. En ny singel ska dessutom släppas innan premiären och Michael kommer förstås att framföra även denna.

Michael rapporteras vara i full färd med att "uppfinna" nya danssteg. Till sin hjälp har han bland andra David Elsewhere samt koreografer som tidigare arbetat med artister som Usher. Enligt twitter-bloggar från repetitionerna dansar Michael röven av de knappt hälften så gamla dansare som ska vara med på showen.. Än är det krut i gubben!

1 kommentar:

Zandra con Zéta sa...

Detta kommer bli stort! Folk förstår inte storheten i vad som komma skall!