onsdag 15 juli 2009

Knugen och rövslickeriet

Jag är så trött på den svenska journalistkårens ständiga uppassande på och rövslickeri kring kungahuset. Så trött att jag idag faktiskt valde att säga upp min prenumeration på Östran - Sveriges sista genuint socialdemokratiska tidning. Utöver ett par kritiska rader på dagens ledarsida bestod större delen av tidningen av okritiskt rapporterande och hyllningar kring Victorias födelsedag. Är tidningsinnehållet i Östran inte annorlunda än i Barometern, så ser jag faktiskt ingen anledning till att fortsätta ha den. Tyvärr, Akinder. Och kom inte med något tjaffs om oberoende eller neutral journalistik - för det finns ingen sådan.

Monarkin ska bort. Så enkelt är det. Det är omodernt, för att inte säga sjukligt, att statsämbeten ska kunna ärvas. Monarkin rimmar dessutom väldigt illa med regeringens så kallade arbetslinje. Men det är klart. Det är ju skillnad på folk och folk.

3 kommentarer:

Jonas sa...

Kent my man, i den här diskussionen är jag bakom dig till fullo.

Emil sa...

Jag som trodde Östran verkligen var en rätt radikal och frispråkig tidning. Själv ska jag avsluta min prenumeration på Barometern på grund av avsaknaden av de egenskaperna. Annars gillar jag http://www.dagensarena.se/ och deras tidskrift Arena för en mer radikalt inriktad samhällsdebatt.

Åsa sa...

Jepp.... usch o tvi för kungligheter det kan jag verkligen hålla med om. det är mest synd om dem. Tack!!!