onsdag 2 september 2009

Skattesänkningar

Regeringen planerar att införa ännu ett steg i det så kallade jobb-avdraget. Som dessutom finansieras genom att vi lånar pengar. Ansvarsfullt, Reinfeldt! Jobbavdraget ämnar till att skapa nya jobb, enligt regeringen. Det har fatalt misslyckats hittills. I verkligheten är det så att skattesänkningarna urholkar våra välfärdssystem, samtidigt som medelklassen får mer pengar i plånboken för att kunna köpa privata lösningar när kvaliten inom de skattefinansierade välfärdslösningarna sjunker. På så vis urholkar man solidariteten i samhället, viljan att betala skatt minskar och klyftorna mellan fattiga och rika ökar. Det, som så mycket annat, gör mig spyfärdig.

3 kommentarer:

Turd Ferguson sa...

Åh vad det här är roligt.

Kan du på något sätt styrka det du säger med att det inte fungerar alls eller är det bara hypotetiska önskningar från en snedvriden kommunist/vänsterpartist?

Och jag vill inte höra några citat från den gula blend-rökande raggarmorsan eller liknande blåshål. Jag vill ha ren fakta i form av statistik från trovärdiga källor.

För du vet väl att åsikter inte räknas som fakta?

Kent Vilhelmsson sa...

Tja, ta och spana in statistiken från AMS.se. Inte fan har "utanförskapet" minskat sedan vi fick ny regering?

http://di.se/Nyheter/?page=/Avdelningar/Artikel.aspx%3FMobious%3DY%26ArticleID%3D2009%255C09%255C23%255C353813%26SectionID%3DEttan%26menusection%3DStartsidan%253BHuvudnyheter

Kent Vilhelmsson sa...

http://di.se/Avdelningar/Artikel.aspx?Mobious=Y&ArticleID=2009%5C09%5C23%5C353813