torsdag 16 februari 2012

Stockholm

Jag bor nu sedan ganska så exakt en månad sedan i Stockholm. Tillsammans med min fästmö är jag inhuserad i en jättefin andrahandsetta på Kungsholmen. Det är trångt, men det fungerar bra. Bea fick jobb tre dagar efter att hon flyttade upp hit, så det känns skönt.

För egen del försörjer jag mig som frilansande journalist, vilket i vanlig ordning går lite upp och ner. Det är skönt att vara sin egen chef och att kunna ta en fika eller en ledig dag när man vill, men å andra sidan är det kanske dags att höja sin inkomst lite nu när man närmar sig de trettio och trots allt ändå har en akademisk examen i bagaget.

Således är målet att försöka få en heltidstjänst som journalist någonstans här. Det skulle även innebära att jag kunde ordna en mer långsiktig lösning på vår bostadssituation, det vill säga att kunna ta ett lån och köpa en lägenhet. Som egenföretagare är det nämligen inte helt lätt att få lån, och det känns heller inte särskilt tryggt att göra det när man aldrig vet vad man kommer tjäna mer än en månad framåt..

Även om jag trivs bra i Stockholm så saknar jag Kalmar och lägenheten där. Vi hade det fantastiskt bra i Kalmar, Bea och jag. Men det tar väl lite tid innan man hinner etablera sig i en ny stad också.

Till helgen vankas det besök av mor och far, vilket jag verkligen ser fram emot. Det ska bli kul att träffa min lillasyster Ann också, för vi har faktiskt inte hunnit ses trots att jag har bott här i staden i en månad nu.

Jag längtar till sommaren. Då ska jag och Patrick ut och vandra. Och Bea och jag ska väl förhoppningsvis komma iväg nånstans på semester också. Kanske att vi slår till och gifter oss till sommaren med.. :)

Inga kommentarer: