lördag 16 november 2013

Ägna dig åt ripjakt istället för politik, Jan Guillou.

Efter att Özz Nujen kallade saker vid sina rätt namn och för att inte göra en hel nation av lusekoftor upprörd blev censurerad i Skavlan, så såg jag fram emot gårdagens avsnitt av programmet där Jan Guillou och en representant från Fremskrittspartiet skulle medverka. Oj, så besviken jag blev.

Jan Guillou valde av någon anledning att kalla den fascistiska rörelse som finns i Europa genom partier som Sverigedemokraterna, Fremskrittspartiet, Dansk Folkeparti, med flera, för populistpartier. Tandlöst och i sak felaktigt, eftersom det som knyter samman de här partierna är deras fascistiska övertygelse om en nation som ska räddas från hotet från islam. Fegt av Jan, som fullständigt tappade bort sig i den här debatten.

Programmet visade också att det inte bara är i Sverige som socialdemokratin är fullständigt vilsen när en av norsk socialdemokratis främsta företrädare på några minuter både hann deklarera att Fremskrittspartiet inte alls är rasistiskt och att Sverige är ett feministiskt helvete. Det senare fick de manliga deltagarna med Jan Guillou och Skavlan i spetsen att fnissa lite medhållande.

Martin Luuk deklarerade att han vill bo i ett feministiskt helvete, vilket var en väldigt bra replikering på den låga nivå som programmet snabbt drog sig mot. Han gjorde även tappra försök att få svar på frågan som Jens Stoltenberg gled undan på att svara på när Özz Nuzen var med i programmet - om som Fremskrittspartiet och Höyre vill massdeportera romer, är det inte rasism?

Till skillnad från Jan Guillou, som passade på att avsluta sin medverkan i programmet med att hylla Fremskrittspartiet på ett väldigt inställsamt och osmakligt sätt (jag bara satt och gapade - vad säger karln?), så vägrade Martin Luuk även att ta i hand med Fremskrittspartiets Per Sandberg.

Jan Guillou ska kanske ta och ägna ålderns höst åt fortsatt ripjakt och vinprovning istället för politik, för det är alldeles uppenbart att hans bäst före-datum har gått ut.

Inga kommentarer: